Wile-65

Wile-65 gabonaipari

nedvességmérő készülék

A Wile-65 készülék gabonafélék és más magvak nedvességtartalmát méri gyorsan és pontosan, a használata könnyű a magyar nyelvű kijelzővel. A készülék a W-651 típusú szondával kiegészítve hőmérséklet mérésére is alkalmas különböző anyagokhoz.
A készülékkel a mérés egyszerű és gyors.  A készülék mindössze két gombbal működtethető, és könnyű leolvasni a kijelzőt, amely irányítja a kezelőt, míg a mérés tart. A kijelző mutatja a gabona típusát, és segít a megfelelő beállításokat elvégezni a mérés előtt.  A gyors útmutató a készülék oldalán található, és emlékeztet az alapvető lépésekre.
Miután kiválasztotta a megfelelő gabonatípust, a műszer készen áll a mérésre. A méréshez töltse tele a mérőeszközt a gabonával, tömörítse azt a fedéllel, és nyomja meg a teszt gombot. A teszt rendkívül gyors és könnyű. A Wile-65 rögtön mutatja a gabonaminta hőmérsékletét, és egy megfelelő nyílás is található rajta, amelyhez külső szonda illeszthető (W651), a különféle egyéb anyagok hőmérsékletének méréséhez, mint siló, komposzt vagy más anyagok. Amikor a külső szondát használja, a vizsgálati eredmény nagy számokkal jelenik meg a kijelzőn.

A Wile 65 készülék 16 gabona vagy egyéb mag típusát képes tárolni a memóriájában.  A Gyártó figyelmesen követi az új gabonafajták megjelenését és ezekhez igazodva állítja be a készüléket a nedvességméréshez. Ha Ön a Wile típusú műszert választja, biztos lehet abban, hogy az kiválóan fog működni a gazdaságában.
A Wile készüléknek van egy tetszőlegesen beállítható skálája is, amely névleges mérési eredményt ad. Ezt főképp a készülék kalibrálásánál használhatja vagy pedig a 16 beprogramozott gabonatípuson kívüli fajták vizsgálatához. Ezt az átszámító táblázat segítségével használható.
A Wile nedvességmérő készülék pontossága számtalan vizsgálat által bizonyított világszerte, és az egyik legjobb műszer a maga területén. A pontossága és megbízhatósága az alapos tervezésnek köszönhető, amit éveken át tökéletesítettek.
A Wile készülék mérési eljárásának alapja a magas frekvenciájú váltóáram áthatolása a magmintán. A műszer a beprogramozott eljárással átalakítja a belső eredményt a megfelelő nedvességi értékre. Minden magtípus sajátos nedvességi jellemzőkkel rendelkezik, ezért minden típusnak megvan a megfelelő táblázata.
A legmegfelelőbb mérési eredmények eléréséhez a magmintának egységesnek és tisztának kell lennie, így a Wile készülékkel a lehető legpontosabb eredményt kaphatjuk, eltérően a nyitott edényzetű mérőeszközöktől.

A felhasználó által beállítható értékek

Minden Wile nedvességmérő készüléket egyedileg kalibrálnak a gyárban, a megfelelő hőmérsékleti körülmények között.  Nagyobb esőzés, pára vagy más nedvesség hatására a gabonafajták elektromos vezetési tulajdonságai lényegesen megváltozhatnak, eltérhetnek az eredeti beállításoktól. Ez esetben a felhasználónak kell korrigálnia, lehetőleg szárítószekrényben meghatározott értékek használatával. A korrekció ideiglenes, nincs hatással a beprogramozott értékekre.

Automatikus hőmérséklet-kiegyenlítés

A Wile 65 készüléknek két hőérzékelője van, az egyik az elektronikus áramköri lapon, a másik a készülék mérőedényében. A két érzékelő automatikusan kiegyenlíti készülék és a vizsgálati anyag hőmérsékleti értékeit. Ez a funkció biztosítja a legpontosabb mérési eredményt.

A Wile készülék karbantartása és beállítása

A Wile készülék karbantartása és beállítása mind a gyár, mind az eladó által lehetséges. A készülék megfelelő beállításainak ellenőrzése 2-3 évente ajánlatos.

A készülék az alábbi termények kalibrációit tartalmazza:

Búza, durumbúza, kétsoros árpa, árpa,kukorica <20% , kukorica >20%, repce, napraforgó, zab, sáfrányszeklice, borsó, szójabab, pohánka (hajdina), olajtök, cirok
Lehetőség van az alapskála alkalmazásával több mint 80 -féle termék nedvességének maghatározására.

Technikai jellemzők:

 • Mérési tartomány:
 • gabona és hasonló magvak 8-35% nedvesség
 • olajos magvak 5-25% nedvesség
 • Felhasználás:
 • 0-40° C fok között használható a szabadban
 • -20- +60°C fok között raktárban
 • Pontosság:
 • +/- 0,5 % nedvesség átlagos gabona esetén

Egyéb jellemzők:

 • Energiaellátás: 9 V elem (IEC 6F22)
 • A kijelzőn a menü nyelve kiválasztható
 • Automatikus hőmérséklet-kiegyenlítés
 • Eredményátlagolás
 • Automatikus kikapcsolás

A készülék tartozékai:

 • tárolótáska vállszíjjal
 • kezelési útmutató
 • 9 voltos elem
 • A készülékre egy év garanciát vállal a gyártó.

                                  
Hőmérsékletmérés:

a Wile-651 különálló külső hőmérsékletmérő szonda, 90 cm hosszú, és a legkülönfélébb anyagokhoz használható a Wile-65 készülékhez csatlakoztatva. 0 – 60°C fok közötti hőmérsékleti tartományban használható.