Támogatás és dokumentáció

Támogatás

Támogatás a Joomla! CMS-hez több helyen található. A legjobb kiindulási pont a hivatalos Joomla! hivatalos dokumentáció wiki (angol). Itt saját magán segíthet azokkal az információkkal, melyeket rendszeresen közzétesznek és frissítenek, ahogy a Joomla! fejlődik. Sok más is van, amiért érdemes ide ellátogatni!

Természetesen nem szabad megfeledkezni magának a CMS-nek a súgórendszeréről sem. A kiszolgáló oldalon lévő Vezérlőpult felső menüjében megtalálja a Súgó gombot, mely bőségesen elmagyarázza a funkciók használatát.

Egy másik remek hely a fórum. A Joomla! fórumban a közösség tagjaitól, a fejlesztőcsapat, valamint a munkacsoportok tagjaitól is kaphat segítséget és tanácsot. A fórumban sok információ, GYIK lelhető szinte bármiről, amihez tanácsot keres.

Két másik lelőhely tanácsadáshoz a Joomla! fejlesztők weblapja és a Joomla! Extensions Directory (JED) (Joomla! Bővítmények Tára). A Fejlesztői hálózat például sok műszaki információt nyújt a tapasztalt fejlesztőknek is, és azoknak is, akik ismerkednek a Joomlával és a fejlesztéssel általában. A JED ugyan nem támogató webhely a szó legszorosabb értelmében, viszont sok bővítményt lelhet ott, melyekre szüksége lesz a saját webhelye építéséhez.

A Joomla! fejlesztőcsapatának tagjai blogjaikban rendszeresen beszámolnak különféle témákról, mint például a Joomlában használt programozási technikák, biztonság, események és más. Akár Ön is megrendelheti az értesítőt e-mailben az új blogbejegyzésekről!

Dokumentáció

A Joomla! dokumentációját természetesen a Joomla! hivatalos dokumentáció wikiben találja. Olyan segédanyagot talál itt, mint a Telepítési útmutató, a Felhasználók és az Adminisztrátorok kézikönyve, Gyakran ismételt kérdések és sok mást. A felhasználói dokumentációs csapat a gondozója a Joomla! gyakorlati használatával kapcsolatos dokumentációnak. A fejlesztői dokumentációs csapat A fejlesztői dokumentációs csapat áll annak részletekbe menő ismertetése mögött, hogyan működik a Joomla! az alapoktól, továbbá hogyan fejleszthetünk saját bővítményeket vagy sablonokat.

A Joomláról néhány könyvet is írtak. Ezeknek a könyveknek a címjegyzéke a Joomla! üzletben található.