Peuffer HE lite

Egyszerűen kezelhető gyors nedvességmérő

Felhasználási területek:

A nedvességtartalom a leglényegesebb szempont az aratás időpontjának meghatározásához. A HE lite kimondottan erre a feladatra lett kifejlesztve.
Az aratásnál folyamatosan ellenőrizhetjük vele a nedvességtartalmat. A HE lite-ot a szárításnál és a tárolásnál is rendszeresen használhatjuk, így a minőségromlást elkerülhetjük. A HE lite készülékkel a gabona, az olajos magvak és a nedves kukorica nedvességtartalmát is pontosan mérhetjük.

Mérési elv:

A HE lite készülék a minta darálásával és préselésével határozza meg a nedvességtartalmat. A beépített mérőcella az alapja a már 40 éves Pfeuffer-pfeuffer mérési elvnek: A mintát speciális daráló segítségével elaprítjuk, és azonnal homogenizáljuk. Ennek a segítségével a HE lite kiemelkedően jó megbízhatóságot biztosít a frissen aratott termények mérésénél is

Menüvezérlés:

A készülék használata nagyon egyszerű. Három gomb segítségével az átlátható menürendszerben, minden beállítási lehetőséget pillanatok alatt elvégezhet. A kijelző háttérvilágításának köszönhetően, akár éjszaka is használhatja a készüléket.

Átlagérték számítás:

A HE lite készülék automatikusan számít középértéket több azonos mérés esetén. Ehhez nem kell mást tennie, csak a menüben beállítania a “Középértéket” és a “Mérések számát”. A készülék ettől fogva minden mérésnél megmutatja az éppen aktuális értéket és a középértéket is.
Amennyiben szükséges, a készüléket a felhasználó által lehet kalibrálni.

Mérhető termények:

Búza, rozs, árpa, zab, tritikálé: 9-35%, repce: 5-25%, kukorica: 8-45%, napraforgó: 5-25%

Áramellátás: 3 x 1,5V

Méretek:

Készülék: 200 x 82 x 85 mm
Szállító koffer: 275 x 230 x 83 mm