Hogyan honosíthatom a Joomlát a nyelvemre?

Általános

A Joomla! 1.5-ben a teljes felhasználói kezelőfelület honosítható. Ez magába foglalja a telepítést, a kiszolgáló oldali vezérlőpultot és a felhasználói oldalt.

A Joomla! 1.5 alapkiadásában több nyelv közül választhatunk a telepítés során, azonban az angolon (alapértelmezett) kívül a webhely és az adminisztráció kezelőfelületének másik nyelvét a telepítés után kell hozzáadni. Ilyen nyelvi csomagok hivatkozásai alább találhatók.

A Joomla! 1.5 fordítócsoportok is adhatnak ki teljes körűen honosított csomagokat, melyekben a webhely, az adminisztráció és a mintaadatok nyelvezete helyi nyelv. Ilyen honosított kiadások a Joomla! Extensions Directory-ben lelhetők.

Hogyan telepíthetem a nyelvi csomagokat?

  • Először is töltse le a szükséges adminisztrációs és webhely nyelvi csomagot.
  • Telepítse külön-külön mindegyik nyelvi csomagot a Bővítmények->Telepítés/Eltávolítás menüpontból megnyitható képernyőn a csomagfájl feltöltése funkcióval.
  • Nyissa meg a nyelvkezelőt, és az almenüben válassza a Webhely vagy az Adminisztráció lehetőséget. Majd jelölje ki a szükséges nyelvet, és az eszköztárgombra kattintva tegye alapértelmezetté.

Hogyan választhatom ki a nyelveket?

  • A Webhely és az Adminisztráció alapértelmezett nyelvét egymástól függetlenül állíthatja be.
  • A felhasználók ezen felül külön-külön meghatározhatják a Webhely és az Adminisztráció nyelvét. Ez bejelentkezés után lép érvénybe
  • Az adminisztrációs kiszolgáló oldalra történő bejelentkezéskor is ki lehet választani az adott munkamenet nyelvét.

Hol találok nyelvi kiegészítőket és honosított kiadásokat?

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Joomla! 1.5 új, és lehet, hogy ehhez a verzióhoz még nem adtak ki nyelvi kiegészítőket.